mainDekor1

Storsalen menighet

 

Jeg digger Alpha!

Solveig Tveitereid, 21. juni 2016


Jeg heter Charlotte, og jeg digger Alpha! Jeg har vokst opp i en menighet med mye fokus på Alpha, og gjennom det har jeg fått sett hva Alpha kan bety for enkeltpersoner, men også for et menighetsfellesskap. Jeg husker at før jul og før sommeren var det alltid nye personer som kom til i menigheten, og ble aktive. Dette skyltes ofte at de hadde gått et Alphakurs hvor de hadde blitt kjent med Jesus og opplevd viktigheten med et fellesskap. Er det ikke dette vi ønsker for en menighet? Jeg har veldig troa på Alpha, og jeg personlig mener at Alpha er et av de beste redskapene vi nå har i storsalen for at folk skal bli kjent med Jesus.

Alpha er et kurs som går over 10 kvelder der vi utforsker den kristne tro i et åpent og avslappende miljø, sammen. Det er et lavterskeltilbud som passer for alle, enten om du har vokst opp i en kristen familie eller aldri har vært innom en kirke før. Alpha har et enkelt og tydelig språk som peker på hvem Jesus er og hva han har gjort for oss. På Alpha tar vi tak i kjernen i den kristne troa, vi snakker om ”Hvem er Jesus?”, ”Hvorfor døde Jesus?”. Samtidig som vi snakker om tema som kan være vanskelig, som f.eks. ”Helbreder Gud i dag?”, ”Hvordan kan jeg stå i mot det onde?”. Det er dette som er så kult med Alpha: Det er en plass der man kan stille de vanskelige spørsmålene. Vi har ikke alltid svar, men det er rom for å stille de og snakke om de.

I vår har vi hatt et veldig spennende Alphakurs med litt over 30 deltakere i alderen 20-30 år. Vi har møttes hver tirsdag til middag, musikalsk innslag, undervisning og gruppesamtaler. Vi var på Sundvolden Hotell på Alphaweekend der vi hadde undervisning om Den Hellige Ånd, som gjorde inntrykk på oss alle. Etter vårens Alphakurs er det 3 personer som har sagt JA til Jesus. Det er veldig stort å få være en del av et arbeid som så tydelig bærer frukt. Til høstens Alphakurs trenger vi medarbeider: Vi trenger noen til å ordne mat, praktisk, estetisk og ikke minst FORBØNN. Jeg håper at du som leser dette kan være med å be for oss, og en liten utfordring til slutt. Når du ber for kurset, kanskje du skal be helt konkret om Gud kan minne deg på noen du skal spørre med deg på høstens kurs.

Gjør som 24 millioner andre mennesker over hele verden: bli med oss på å utforske de livsviktige spørsmålene.

Uforpliktende introkveld 13.september kl. 19.00

Hvis du vil være med som medarbeider eller har noen andre spørsmål: ,